Työssäoppijakso - näyttö

Näyttötyön kohteena oli Casa Rosalinin outlet puoli. Rekkejä oli toisensa perään, ja kulkeminen oli vähän hankalaa tavaran paljouden takia. Tilasta haluttiin käytännöllisempi sekä siistimpi. 



Alotimme Satun kanssa työstämään näyttötyötä jo kolmannella viikolla. Teimme näyttötyön yhdessä, mutta molemmat tekivät oman suunnitelmansa. Lopuksi katsoimme Heidin ja Johannan kanssa suunnitelmat läpi ja niiden pohjalta päätimme, miten etenisimmePääasiana nousi esiin kokonaan tyhjänä oleva, ehjä suuri seinä. Itse lähdin heti liikkeelle miettimällä, että hyödynnetään koko seinä hyllyn käyttöön. Suunnitelmat käytiin läpi neljännellä viikolla ja päädyttiin koko seinän mittaiseen kiskohyllyihin. 






Satu oli löytänyt Ikean nettisivuilta kiskohyllyt ja niidet suunnitteluohjelman, jota käytimme sitten hyödyksi, ja sen pohjalta Johanna tilasi hyllyn osat. Osan saatiin haettua viidennellä viikolla ja aloitimme loppuviikosta sitten asentamaan niitä. Suurin asennus tapahtui kuudennen viikon alkupuolella ja saimme sen myös valmiiksi suurimmilta osin. Hyllyn osista puuttui 5 kappaletta hyllylevyjä, joita ei ollut osien mukana, kun ne olivat loppuneet kesken. Urakka oli aikamoinen, kun reikiä oli monta ja seinä oli tehty kivestä . Emme millään meinanneet päästä parista kohdasta läpi poralla, mutta Johanna auttoi niissä hieman. Itselle homma oli aivan kamalaa, kun pelkään korkeita paikkoja ja piti korkeilla tikkailla hillua sekä porata. 


Järjestimme paikat hyvin pikaisesti, kun Tyrwäys-päivät olivat juuri kuudennella viikolla ja paikka ei olisi saanut olla kovin sekaisen näköinen. Saimme asetettua tavarat toistaiseksi hyvin paikoilleen ja näyttävällä tavalla. 



Parin viimeisen viikon aikana Heidi pyysi meitä vielä katsomaan, jos keksisimme hänelle paremman työtason outletin puolelle. Katselimme Ikeasta ensin ihan vain silmäillen, jos olisimme löytäneet jotakin, mutta mikään ei oikein tuntunut olevan hyvä. Johanna ehdotti sitten, että käyttäisimme Ikean keittiösuunnitteluohjelmaa, mutta senkään kautta ei tuntunut löytyvän hyviä vaihtoehtoja. Se olisi tullut kalliiksi ja tasot olisivat olleet liian kapeita työtasoiksi.




Lopuksi päätimme, että Heidi tuo erään oman pöytänsä, jota ei tarvitse itsellään enää missään. Pöytä oli sopivan leveä ja syvä työpöydäksi. Samaan aikaan, kun Heidi oli hakemassa pöytää, järjestelimme outletin vielä viimeisen kerran sen nykyiseen kuntoon.




Kommentit

Suositut tekstit