Toisen vuoden työharjoittelujakso - kolme ensimmäistä viikkoa

Ensimmäinen osio toisen vuoden työharjoittelusta meni ihan hyvin. Todella hiljaista aikaa.


Näiden viikkojen aikana on ollut monta päivää, kun olen vain pyöriskellyt liikkeessä ja tutustunut tuotevalikoimaan. Itseäni kiinnostaa eniten tapettien ja maalien tutkiminen kuin mikään muu. Tapettikirjoja on tullut plarattua sekä Teknoksen ja Tikkurilan värien tutkiminen on ollut hauskaa. Mutta.



Ensimmäisen viikon aikana aloitin kuutioiden tuunaamisen. Muutama kuutio oli jo liikkeen puolella käytössä ja niihin kaivattiin pientä muutosta. Revin ensin alta pois vanhat muovilattian palaset ja sitten hioin pintaa hieman, että liisteri ottaa kiinni




Kuutiot päällystin tumman tapetin kanssa, jossa oli hieman kivimäinen kuvio.



Katsotaan, kerkeänkö vielä jossakin vaiheessa maalaamaan telineet sopivamman värisiksi. Ensimmäisen viikon perjantaina aloitin myös ostoskärryjen maalaamisen. Ostoskärryt maalattiin oikein kirkkaan keltaisella.


Pesin kärryt ensin ja sitten aloin vaan maalaamaan. Ei ollut ihan mieluisinta puuhaa. Työasennot eivät olleet parhaimpia ja sain maalia roiskittua vähän joka paikkaan.


Kärryihin maalasin kolme kerrosta mutta ei sekään olisi vielä ollut tarpeeksi. En kuitenkaan viitsinyt käyttää enää neljättä päivää niiden maalaamisessa, kun piti aloittaa jo näyteikkunoiden purkua ja uudelleen tekoa.


Näyteikkunoiden takana sijaitsee liikkeen laattavarasto, joka haluttiin mahdollisimman piiloon, jotta ulkoa ei näkisi ihan kaikkea mitä takana olisi.


Edellisiin tuotoksiin ei ollut kukaan koskettu seitsemään vuoteen ja sen näki pölyn ja kuolleiden itikoiden määrästä.


Mutta aloitin näyteikkunoiden työstämisen suunnittelulla. Piirsin muutaman vaihtoehdon, jotka sitten näytin Paulalle ja Maurille. Keskustelimme niistä hetken ja päädyttiin siihen lopputulokseen, että teen pieni muotoisen hybridin suunnitelmistani. Vähän kaikkea.



Seuraavaksi lähdin sitten purkamaan vanhaa näyteikkunaa ja imuroin sekä pesin ikkunan.


Pohjan tekeminen tuotti pientä hankaluutta, kun yritin miettiä, että miten saan siitä kestävän sekä mahdollisimman tasaisen ettei mikään kaatuisi.


Saatuani pohjan aloin keräilemään liikkeestä kaikkea sitä mitä pystyin käyttämään ikkunalla.


Jokke auttoi keksimään lankuille pystytys tavan ja sitten pääsin asettelemaan tavaroita paikoilleen.


Tausta tuotti hankaluuksia minulle ja se ei edelleenkään ole ihan sellainen kuin haluaisin sen olevan mutta eiköhän jotakin tupsahda mieleen vielä näiden muutaman viikon aikana. 


Toisen ikkunan prosessi oli aivan sama. Purku. Imurointi. Ikkunan pesu. Pohja oli myös hankaluus tälläkin ikkunalla, kun maalaamani ostoskärryt oli ajatuksena asettaa sille. Ensin pohja oli erittäin hutera mutta tumppasin irtonaisia 10x10 laattoja joka puolelle lavojen alle ja sain siitä tasaisen ja se lakkasi heilumasta.

Tämä ikkuna oli hieman hankalempi tehdä, kun tilaa ei ollut paljoa missä liikkua ja itse kun olen niin lyhyt, että en loppujen lopuksi enää yltänyt laittamaankaan asioita paikoilleen vaan pyysin molempia Jokkea ja Artsia auttamaan. Mutta ikkuna saatiin hyvin tehtyä ja olen siihen ihan tyytyväinen. 

Nyt seuraaviin viikkoihin ja aloittelen myös jo näyttöä. Heips heips!! 


Kommentit

  1. Moi!

    Kiitos Sonja. Harmi, että kohdallesi on osunut hiljaisempi jakso myymälässä. Yleensä tammikuu on kyllä alamme liikkeissä hiljaisempi. Jospa helmikuu tuo keväisellä auringonpaisteella asiakkaita liikkeeseen ja pääset testamaan asiakaspalvelutaitojasi.

    Hyvä, että et ole jäänyt laakereillasi lepäämään, vaan olet käyttänyt rauhalliset hetket tuotetietouden kartuttamiseen ja visuaaliseen markkinointiin. Näyteikkunan teko voi olla työlästä, kun ne usein ovat melko pieniä tiloja ja hankalasti sijoittuvia.

    Seitsemän vuoden jälkeen oli kyllä syytäkin tehdä päivitys. :o) Uusissa esillepanoissa muutos entiseen on isoa ja näkyvä, joten jospa ne houkuttelee asiakkaista laumoittain ovesta sisään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit